PhysioArt Center - Χορός και Φυσικοθεραπεία

Physio Art Center - Εταιρικό Προφίλ

To Physio Art Center ιδρύθηκε το 2005 από τη φυσικοθεραπεύτρια Αδριανή Νικολαΐδου, στον ιδιόκτητο χώρο της στη Νέα Σμύρνη.

Δραστηριοποιείται στο χώρο των χορευτών, με τη μέθοδο των trigger points (σημείων πυροδότησης πόνου), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ραγδαία βελτίωση σε όλες τις χορευτικές κινήσεις σε όλα τα είδη χορού.

Η Αδριανή Νικολαΐδου είναι η μοναδική στην Ελλάδα που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις, που έχει αποκτήσει από καθηγητές του εξωτερικού, στους χορευτές της Ελλάδας, ώστε οι ίδιοι να μπορούν να εφαρμόσουν μόνοι τους τη μέθοδο των trigger points.

Πέρα από αυτό, το Physio Art Center δεν εγκαταλείπει τους ασθενείς που στήριξαν την εταιρεία επί σειρά ετών, από το 1994. Έτσι, παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε έχει πρόβλημα που χρήζει φυσικοθεραπείας, χορευτής ή όχι, στην έδρα της, στη Νέα Σμύρνη.

Η Φιλοσοφία Μας

Ο σεβασμός και η ευαισθησία στο πρόβλημα του ασθενούς είναι οι αξίες που διέπουν το σύνολο της λειτουργίας μας. Γίνεται αναλυτική μελέτη του προβλήματος του κάθε ασθενούς, με σκοπό τη δημιουργία θεραπευτικής προσέγγισης, η οποία θα προσφέρει άρτια θεραπεία και ταχεία αποκατάσταση.

Ο Στόχος Μας

Ως προς τους χορευτές κύριο μέλημά μας είναι να μάθουν τα σημεία πίεσης (trigger points) για να τα εφαρμόζουν στον εαυτό τους και να βελτιώνουν κατ’ επιλογήν οποιαδήποτε χορευτική κίνηση θέλουν να βελτιώσουν, ώστε να έχουν μεγαλύτερη

 • ταχύτητα,
 • δύναμη και
 • αντοχή

κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, της πρόβας, της παράστασης.

Ως προς τους ασθενείς, στόχος μας παραμένει

 • η ανακούφιση του πόνου,
 • η απορρόφηση του οιδήματος,
 • η βελτίωση της κινητικότητας και ισορροπίας και
 • η επαναφορά στην καθημερινή δραστηριότητα,

του ασθενούς στο συντομότερο δυνατό χρόνο, χωρίς προβλήματα.

Το Όραμά Μας

Όραμα του Physio Art Center αποτελεί η πανελλαδική ανάπτυξη. Ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πλέον δραστηριοποιείται σε όλη την Αττική, στη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά.

Ο Τρόπος Λειτουργίας Μας

Για ασθενείς: Καταρχάς, γίνεται καταγραφή του ιστορικού του κάθε χορευτή / ασθενούς, με ανάλυση υποκειμενικών και αντικειμενικών ευρημάτων κι έπεται η απόδοση της καταλληλότερης θεραπευτικής προσέγγισης.

Για χορευτές: Εκτός από την προσωπική θεραπεία, γίνονται και σεμινάρια εφαρμογής των σημείων πίεσης (trigger points), ανάλογα με το ποια κίνηση θέλουμε να βελτιώσουμε, σε σχόλες χορού εντός Αττικής, καθώς και στο νομό Θεσσαλονίκης και Καστοριάς.

Αναλυτικά, τα βήματα για την πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων είναι τα εξής:

 1. Η Σχολή χορού ή ο ενδιαφερόμενος χορευτής έρχεται σε επαφή με τη Physio Art Center
 2. Στήνεται χρονοδιάγραμμα για διάλεξη με θέμα την εφαρμογή της πίεσης στους μύες των άνω και κάτω άκρων, με σκοπό τη βελτίωση των χορευτικών κινήσεων ως προς το εύρος τους, τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή.
 3. Ο Διευθυντής της σχολής χορού αναλαμβάνει τη διοργάνωση του σεμιναρίου. Για εντός Αττικής, ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων που απαιτούνται: 15 άτομα. Για εκτός Αττικής: 20 άτομα.
 4. Πραγματοποιείται η διάλεξη στο χώρο που έχει επιλεγεί. Διάρκεια 5 ώρες – στις 2,5 ώρες έχει διάλειμμα.
  Κάθε σεμινάριο γίνεται:
  • με ορθοπεδικό κρεβάτι,
  • οθόνη – projector – υπολογιστή,
  • χρωματιστές κιμωλίες για να σημαδεύουμε τα σημεία και
  • ειδικά ξυλάκια για τις πιέσεις.
 5. Παραδίδονται και πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, εφόσον ζητηθεί (όχι όμως της εφαρμογής των όσων έμαθαν σε άλλα άτομα!).

Βιογραφικό σημείωμα Αδριανής Νικολαϊδου

Η Αδριανή Νικολαΐδου γεννήθηκε στο Μαϊάμι Φλώριδας στις Η.Π.Α.. Κόρη του Παύλου Νικολαΐδη, καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Μαϊάμι.

Γόνος Μικρασιατών με ρίζα από τη Σμύρνη (από τον πατέρα) και το Αϊβαλί (από τη μητέρα).

Το 1992, αποφοίτησε από τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, ενώ θήτευσε κατά τη διάρκεια των σπουδών της

 1. Στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
 2. Στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 3. Στο Κ.Α.Τ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ασχολήθηκε αρχικά με ορθοπεδικά χειρουργεία, κατάγματα, αρθροπλαστικές γόνατος ισχίου-ώμου, αθλητικές κακώσεις, αρθρίτιδες γόνατος-ισχίου, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο.

Το ανήσυχο πνεύμα της όμως την οδήγησε στη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή ειδικών τεχνικών, όπως TRIGGER POINTS, MANUAL THERAPY, TAPING MOBILIZATION, που εφαρμόζονται διεθνώς στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη με πολύ θεαματικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικίες.

Δημοσιεύσεις σε Διεθνή Συνέδρια

Μέσα απ’ αυτήν την πνευματική και πρακτική αναζήτηση του τέλειου θεραπευτικού αποτελέσματος προέκυψαν μελέτες με τη μορφή εργασιών που κορυφώθηκαν στην έκφρασή τους σε μεγάλα συνέδρια:

 • ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ» (1997)
  Συμμετοχή με θέμα: Πόνος στη μέση και εφαρμογή TRIGGER POINTS ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 • ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΣΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ(1998, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Συμμετοχή με θέμα: Αυχενικό σύνδρομο και εφαρμογή TRIGGER POINTS
 • ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ(1998)
  Συμμετοχή με το ίδιο θέμα
 • ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΣΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΑΠΕΙΑΣ (1999, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Συμμετοχή με θέμα: Πόνος στον ώμο και εφαρμογή TRIGGER POINTS
 • ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (1999, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  Συμμετοχή με το ίδιο θέμα
 • ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)
  Συμμετοχή με θέμα: CPM ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
 • ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΣ (2001)
  Συμμετοχή με το ίδιο θέμα
 • ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΑΤΡΙΚΗΣ (2003) ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Συμμετοχή με θέμα: Κακώσεις Χορευτών-TRIGGER POINTS KAI MANUAL THERAPY
 • ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (2003)
  Συμμετοχή με θέμα: Κακώσεις Χορευτών-TRIGGER POINTS KAI MANUAL THERAPY
 • CID: ΑΘΗΝΑ
  Συμμετοχή και παρουσίαση εργαστηριακού μαθήματος στο συνέδριο του Διεθνή Οργανισμού του Χορού, 2008
 • CID: ΜΑΛΑΓΑ
  Συμμετοχή και παρουσίαση εργαστηριακού μαθήματος, στο συνέδριο του Διεθνή Οργανισμού του Χορού, 2009

Το 1994, ανοίγει το εξειδικευμένο εργαστήριο φυσικοθεραπείας της, το οποίο βελτιώνει και εξοπλίζει συνεχώς με μηχανήματα φυσικοθεραπείας τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, αναζητώντας νέες μεθόδους αποκατάστασης, το 1997 γνωρίζει τον Δημήτριο Κωστόπουλο, ιδρυτή της εταιρίας Hands On, όπου εκπαιδεύει φυσικοθεραπευτές στις τεχνικές Σημείων Πίεσης (Trigger Points) και Manual για σπονδυλική στήλη, άνω και κάτω άκρα.

Ο Δημήτριος Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης οχτώ εργαστηρίων φυσικοθεραπείας στη Νέα Υόρκη, έχοντας δύο διδακτορικά, συγγραφέας βιβλίων πάνω στις τεχνικές αυτές, άριστος δάσκαλος, παρείχε γενναιόδωρα τις αρχικές γνώσεις, που αποτελούσαν έναυσμα για μια συνεχή μελέτη και έρευνα πάνω στα προβλήματα βελτίωσης της τεχνικής των χορευτών.

Το έτος 2005, γνωρίζει και συνεργάζεται με τη Marika Molnar, φυσικοθεραπεύτρια του New York City Ballet, η οποία γενναιόδωρα έδωσε μέρος από την τεράστια εμπειρία της πάνω σε κακώσεις χορευτών.

Από το 2008 είναι μέλος του International Dance Counsil (CID)

Συμμετοχές σε Διεθνή Συνέδρια

 • Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής του Χορού, με παρουσίαση ειδικής τεχνικής αύξησης των ανοιγμάτων των χορευτών κλασσικού χορού και βελτίωσης όλων των κινήσεων του κλασικού χορού.
 • Συμμετοχή σε συνέδριο στο Harkness Center, στη Νέα Υόρκη, ειδικής κλινικής για κακώσεις – τραυματισμούς χορευτών. Θέμα του συνεδρίου: Αρχές της Ιατρικής του Χορού, κλινική αξιολόγηση του χορευτή. 25-36 Ιανουαρίου 2007.
 • Συμμετοχή σε συνέδριο στο Harkness Center, στη Νέα Υόρκη, ειδικής κλινικής για κακώσεις-τραυματισμούς χορευτών. Θέμα του συνεδρίου: Αρχές της Ιατρικής του Χορού, κλινική αξιολόγηση του χορευτώ. 26-27 Ιουλίου 2007.
 • Συμμετοχή σε συνέδριο στο Harkness Center, στη Νέα Υόρκη, ειδικής κλινικής για κακώσεις-τραυματισμούς χορευτών. Θέμα του συνεδρίου: Αρχές της Ιατρικής του Χορού, κλινική αξιολόγηση του χορευτή 28-29 Ιουλίου 2007.
 • Συμμετοχή σε συνέδριο της IADMS, στη Στοκχόλμη, Διεθνής Οργανισμός Ιατρικής του Χορού, 2005
 • Συμμετοχή σε σεμινάριο κακώσεων χορευτών, στη: Νέα Υόρκη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νέας Υόρκης, 2007
 • Συμμετοχή σε συνέδριο της IADMS, στη Χάγη, Διεθνής Οργανισμός Ιατρικής του Χορού, Ολλανδία, 2009

Εγγραφή στο Newsletter

Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα και τις δραστηριότητές μας, παρακαλούμε συμπληρώστε παρακάτω την ηλεκτρονική σας διεύθυνση

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φυσικοθεραπευτήριο:

Ελ. Βενιζέλου 12Α
Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 171 21

E-mail: info@physioartcenter.gr
Ώρες λειτουργίας:

09.00-12.00 και 15.00-19.00
κατόπιν ραντεβού

Ραντεβού στα τηλέφωνα:

210 9344233 - 6944776251